Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Modulok képes leírás - Drupal CMS.tlap.hu
részletek »

Modulok - Drupal CMS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drupal.tlap.hu » Modulok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Administration menu

Administration menu

Drupal Administration menu moduljával egy felhasználóbarát adminisztrációs menüfelületet kapunk, ahol sokkal egyszerűbben és átláthatóbban lehet egyes menüpontokat és almenüket elérni. Akik esetleg más CMS-t már használva készülnek megismerkedni a Drupal-al feltétlen segítségükre lehet ez a dropdown adminisztrációs menüt létrehozó modul.

CCK modul

CCK modul

A Drupal alaprendszerben történő tartalom létrehozásakor két mező áll rendelkezésünkre, ez a legtöbb esetben nem elegendő. A CCK (Content Construction Kit) modul lehetővé teszi a további mezők hozzáadását, a tartalomtípusok bővítését. A CCK és a Views modulok a legdinamikusabban fejlesztett kiegészítő modulok közé tartoznak.

Devel modul

Devel modul

Fejlesztés hatékonyságát növelő széles körben elterjedt modul Drupa 5-től 7-eseig. A Devel modul és az általa létrehozott blokkok engedélyezése után használatba is vehetjük is vehetjük. Néhány példa mire is jó nekünk: egy kattintással üríthetjük a gyorsítótárat, a theme developer engedélyezése után nem kell kódot turkálnunk, hogy például melyik grafikai vagy css elem hol található, közvetlenül futtathatjuk PHP kódot, azonnali nyelvváltás és még rengeteg, fejlesztésekkor igen hasznos dolog.

Drupal modulkereső

Drupal modulkereső

A drupalmodules weboldalán kereshetsz Drupal modulokat verzió, kategória, kulcsszavak, vagy cím szerint is. A weboldal áttekintést nyújt arra fókuszálva, hogy segítsen neked megtalálni azt a Drupal modult, melyre szükséged van a terveidhez. Az osztályozás és ismertető mellett a weboldal egy nagyon jól használható Drupal modulkereső, letölthetsz statisztikákat, valamint ehhez kapcsolódó modul listát is.

Global Redirect

Global Redirect

A Drupal alapbeállítási lehetőségei közé tartozik a rövid webcímek beállítása. Amikor ezt megtesszük a közölt tartalmak mindkét webcímen elérhetők lesznek, ami a keresők szempontjából duplikált tartalomnak számítanak. A Global Redirect modul ezt a problémát oldja meg automatikus 301 redirect átirányításokkal. A korábbi url-eket átirányítja a beszédes, alias-al rendelkező url-ekre. Egyéni vagy rövid webcímek és a Pathauto modul használata esetén erősen ajánlott a telepítése.

Pathauto

Pathauto

A modul segítségével általunk meghatározott minták alapján automatikusan kapunk álneveket a tartalmakhoz, így beszédesebbek lesznek a Drupal alapú weboldalunk linkjei. Keresőoptimalizálás szempontjából a kötelező modulok közé tartozik, használata a Global Redirect modullal együtt ajánlott. Az útvonal álnevek ékezetmentesítése Pathauto modul könyvtárába történő i18n-ascii.txt file-al történik, ami tartalmazza a helyettesítendő karakterek listáját. A működéshez a modul átírási elsőbbségét szintén szükséges beállítani.

Übercart webshop modul

Übercart webshop modul

Az Übercart a legelterjedtebb webshop modul amely teljes mértékben integrálható a Drupallal. Az oldalon letölthető telepíthető modul legfrissebb változata a Drupal 6-oshoz és 5-öshöz (a 7-eshez még alpha fázisban van /2010-04/). Az ajánlott egyéb modulok listája megtalálható a Recommended Modules alatt, ami Drupal 6 esetében a következők: CCK, FileField, ImageAPI, ImageCache, ImageField, Lightbox2, vagy Thickbox és Google Analytics.

Views

Views

A népszerű és szinte minden összetettebb weboldal által használt Views modul a Drupal tartalomkezelő rendszer által készített listák felülírására, valamint új listák (nézetek) létrehozására használható. A modul számtalan beállítási lehetőséggel, rendkívül rugalmas testreszabhatósággal rendelkezik.

Tuti menü