Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyéb hasznos dolgok Drupalhoz képes leírás - Drupal CMS.tlap.hu
részletek »

Egyéb hasznos dolgok Drupalhoz - Drupal CMS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drupal.tlap.hu » Egyéb hasznos dolgok Drupalhoz
Keresés
Találatok száma - 12 db
50 Amazing Jquery Examples

50 Amazing Jquery Examples

Sokan közülünk mostanában sok jQuery plugin-t használtak. Feltettem egy listát a felhasználók 50 kedvenc plugin-járól. Némelyiket ezek közül már láthattad, míg a többi újdonság lehet számodra. Ez csak az első széria, a második verzió hamarosan jön.

Acquia

Acquia

Az Acquia Drupal nem más, mint a cég által kifejleszttett Drupal disztribúció, amely tartalmazza a fontosabb és általánosan használt modulokat három saját modullal kiegészítve, ami a cég további szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges. Installálás után nem kell külön keresgélni és letölteni a különböző modulokat, a modulfirssítéseket sem kell magunknak elvégezni és letesztelni, elég az a Acquia Drupal-t frissíteni. Dzintén ingyenes letölthető az Acquia Drupal stack installer asztali alkalmazás telepítője, amivel egyszerűen hozható létre Drupal fejlesztői kötnyezet, az installer tartalmazza az ehhez szükséges PHP/Apache/MySQL csomagokat. További lehetőség, hogy egyszerűen lehet multisitokat létrehozni, így például egy kódot akár több Drupal verzióval letesztelni.

Artisteer sminkkészítő szoftver

Artisteer sminkkészítő szoftver

Az Artisteer-rel mindenki könnyedén készíthet Drupal sminket, használatához programozói és html tudás nem szükséges. Az elkészített smink többféle formátumban, (más CMS-hez is) elmenthető. Az programmal egyszerűbb sminkek készíthetők, de a sminkelés terén kicsit is járatos felhasználóknak kiváló alapként szolgáltathat egy egyedi Drupal smink elkészítéséhez. Az Artisteer weboldalárol ingyenesn letölthető a program próbaverziója.

Drush

Drush

A Drush parancssori felület lehetővé teszi, hogy a Drupal tartalomkezelő rendszert (Unix) parancssorból adminisztráljuk, Drupal alapú webhelyeket karbantartsunk. A Drush segítségével könnyedén, szinte pillanatok alatt lehet a Drupal-t és moduljait frissíteni és automatizálni a különböző Drupal adminisztrációs folyamatokat, és mindezt parancssorból.

Honlapkészítés 6 lépésben

Honlapkészítés 6 lépésben

A GoMediaZine cikkjének szerzője, Sean Hodge egy hat lépéses útmutató segítéségével mutatja be, hogy hogyan készítette el a Killer Band együttes weboldalát, Drupal 5.7-es tartalomkezelővel. Az Adobe Illustrator-os grafikai tervezéstől a Drupal sminkelésen át a kész weboldalig.

JQuery

JQuery

jQuery is a fast and concise JavaScript Library that simplifies HTML document traversing, event handling, animating, and Ajax interactions for rapid web development. jQuery is designed to change the way that you write JavaScript.

jQuery WebDesignereknek

jQuery WebDesignereknek

A WebDesignerWal cikkje 10 vizuális oktatóanyagot, segédletet tartalmaz, melyeket weboldal tervezőknek valamint azoknak szántak, akik még újak a témában. Segítséget nyújt abban, hogyan alkalmazzunk Javascript effekteket jQuery-vel.

Learning jQuery

Learning jQuery

A Learning jQuery egy több szerkesztő által vezetett blog, melyen jQuery tippeket és trükköket leshetsz el, hasznos útmutatókkal és demókkal szolgál nekünk. A blogon van oktatóanyag és segédlet a különböző tudás szintekhez, melyek a felső menüpontokban kiválaszthatók attól függően, mennyire is ismerjük a jQuery-t.

NetBeans

NetBeans

A NetBeans Java alapú grafikus integrált fejlesztői környezettel különböző alkalmazásokat, appleteket és JavaBeaneket készíthetünk, melyek segítségével hatékonyabban tudjuk a fejlesztéseinket elvégezni saját programjainkon. NetBeans nyílt forráskódú projektet a Sun Microsystems alkotta meg 2000-ben. A Drupal modulfejlesztésre alkalmas plugin és a NetBenas weboldala közvetlen elérhető a honlapról.

Hirdetés
SEO Drupal

SEO Drupal

SEO Drupal is your Search Engine Optimization Guide and Resource to the Drupal Content Management System. Check out tutorials, modules, resources, and our products. SEO made easy. The website was created by the folks at Internet Marketing firm Stikky Media located in Victoria BC.

SEO Modules

SEO Modules

Fontos és ajánlott Drupal SEO (Search Engine Optimization) modulok. A keresőbarát honlap és a minél jobb keresőbarát kialakításához ajánlott Drupal modulok listája és leírások, segédletek. A modulok ismeretében könnyeden optimizálhatjuk a keresőknek weboldalunkat.

Weboldal analizáló böngésző plugin

Weboldal analizáló böngésző plugin

Yahoo által fejlesztett, firebug-ba beépülő YSlow weboldal analizáló kiterjesztés Mozilla Firefox böngészőhöz. A kiegészítő használatához szükséges a Firebug kiterjesztés telepítése, amely az YSlow letöltési oldaláról közvetlen elérhető. A különböző sebesség és teljesítmény adatokon kívül konkrét tippeket is kapunk, hogyan tehetjük gyorsabbá weboldalunkat. Segítségével jelentősen csökkenthetjük Drupal alapú weboldalunk betöltési sebességét, ami például egy ingyenes tárhelyen elhelyezett weboldal esetében igen fontos lehet.

Tuti menü