Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Drupal CMS linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Drupal CMS képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: drupal.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
20 Best Free Responsive Drupal Themes 2015

20 Best Free Responsive Drupal Themes 2015

Ma már szinte alapkövetelmény, hogy egy új weboldal ne csak asztali számítógépen legyen mutatós, de bármilyen mobil eszközön is problémamentesen jelenjen meg. Az eszközfüggetlen megjelenést biztosító reszponzív Drupal sminkek egy része ingyenesen is elérhető, melyekből egy 20-as toplistát tekinthet meg a látogató. A letöltési oldal és a smink demo oldala egy kattintással elérhető.

50 Amazing Jquery Examples

50 Amazing Jquery Examples

Sokan közülünk mostanában sok jQuery plugin-t használtak. Feltettem egy listát a felhasználók 50 kedvenc plugin-járól. Némelyiket ezek közül már láthattad, míg a többi újdonság lehet számodra. Ez csak az első széria, a második verzió hamarosan jön.

A Drupal alapjai (video)

A Drupal alapjai (video)

Kurucz István előadásában egy gyakorlati példán keresztül bemutatásra kerül a Drupal 6-os verziójának telepítése és a tartalom kezelő rendszer használatbavétel kezdeti lépései. A CMS letöltésétől az új sminkig mutatja be a Drupal alapjait. A videóban frissítés és külső modul hozzáadás és beüzemelés is látható.

A Drupal tartalomkezelő magyar honlapja

A Drupal tartalomkezelő magyar honlapja

A Drupal hivatalos magyar közösségi oldalán olvashatók friss hírek a különböző Drupal felhasználói találkozókról- és konferenciákról, értesülhetünk a legfrissebb Drupal kiadásokról és egyéb érdekességekről. Aki még csak ismerkedik a CMS-el a Magyar Drupal Kézikönyv segítségével bővítheti ismereteit. A linkek menüpont alatt megtekinthetők azok a magyar nyelvű webhelyek, melyek a Drupal-t választották az oldal tartalomkezelő rendszerének. A fórumon a tagok megbeszélhetik a Drupal-al vagy modulokkal kapcsolatos nézeteiket, problémáikat és az eseménynaptárban a különböző eseményekről és konferenciákróll tájékozódhat a látogató.

Acquia

Acquia

Az Acquia Drupal nem más, mint a cég által kifejleszttett Drupal disztribúció, amely tartalmazza a fontosabb és általánosan használt modulokat három saját modullal kiegészítve, ami a cég további szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges. Installálás után nem kell külön keresgélni és letölteni a különböző modulokat, a modulfirssítéseket sem kell magunknak elvégezni és letesztelni, elég az a Acquia Drupal-t frissíteni. Dzintén ingyenes letölthető az Acquia Drupal stack installer asztali alkalmazás telepítője, amivel egyszerűen hozható létre Drupal fejlesztői kötnyezet, az installer tartalmazza az ehhez szükséges PHP/Apache/MySQL csomagokat. További lehetőség, hogy egyszerűen lehet multisitokat létrehozni, így például egy kódot akár több Drupal verzióval letesztelni.

Administration menu

Administration menu

Drupal Administration menu moduljával egy felhasználóbarát adminisztrációs menüfelületet kapunk, ahol sokkal egyszerűbben és átláthatóbban lehet egyes menüpontokat és almenüket elérni. Akik esetleg más CMS-t már használva készülnek megismerkedni a Drupal-al feltétlen segítségükre lehet ez a dropdown adminisztrációs menüt létrehozó modul.

API referencia

API referencia

Welcome to the Drupal developer's documentation. Newcomers to Drupal development should read the conceptual information provided in the 'Components of Drupal' section, and then proceed to examine one of the heavily-documented example modules below. The examples are fully-functioning Drupal modules, so you can download them from the contributions repository and alter them as you experiment.

Artisteer sminkkészítő szoftver

Artisteer sminkkészítő szoftver

Az Artisteer-rel mindenki könnyedén készíthet Drupal sminket, használatához programozói és html tudás nem szükséges. Az elkészített smink többféle formátumban, (más CMS-hez is) elmenthető. Az programmal egyszerűbb sminkek készíthetők, de a sminkelés terén kicsit is járatos felhasználóknak kiváló alapként szolgáltathat egy egyedi Drupal smink elkészítéséhez. Az Artisteer weboldalárol ingyenesn letölthető a program próbaverziója.

Bögös Jenő cikkjei

Bögös Jenő cikkjei

Bögös Jenő fő érdeklődési területei a Biblia, Drupal és a webfejlesztés. A blogon hasznos cikkek találhatók a drupal sminkelésről és egyéb kapcsolódó témákról. A három részes Drupal sminkelése cikkek egyikében részletesen bemutatásra kerül, hogy hogyan készítsünk és szabjunk át egy alapsminket, a példában a nitobe Drupal sminket.

Hirdetés
Bplaced free webspace

Bplaced free webspace

Az ingyenes német tárhelyszolgáltató 8 adatbázist (korlátlan méret), 9 db ftp kapcsolatot és 10 hozzáadható domaint engedélyez 2GB tárhelyen. A reklámmentes tárhely nem rendelkezik file-méret- és sávszélesség korlátozással. A szolgáltató weboldala és a fórum német nyelvű, de részben elérhető angol nyelven is. Saját domain hozzáadható a tárhelyhez CNAME rekord használatával. A Drupal keresőbarát url-ek használatához htacces módosítás szükséges.

Byethost free hosting

Byethost free hosting

A Byethost ingyenes tárhelyén Vista panel adminisztrációs felületet, 50db és maximum 50MB-nyi MySQL adatbázist, 200GB havi adatforgalmat kínálnak reklámmentes 5,5GB-os tárterületen. 5-ös MySQL verzió és 5-ös PHP 24 MB memória korlátozással, tehát inkább kisebb és kevesebb modult igénylő weboldalak alá ajánlott ingyenes tárhely. A tárhelyen htacces engedélyezett, rövid webcímek működnek, 50 aldomain és 50 saját domain illetve 50db parkoltatható domain hozzáadása lehetséges.

CCK modul

CCK modul

A Drupal alaprendszerben történő tartalom létrehozásakor két mező áll rendelkezésünkre, ez a legtöbb esetben nem elegendő. A CCK (Content Construction Kit) modul lehetővé teszi a további mezők hozzáadását, a tartalomtípusok bővítését. A CCK és a Views modulok a legdinamikusabban fejlesztett kiegészítő modulok közé tartoznak.

Chapter Three Blog

Chapter Three Blog

A blogot Drupal fejlesztők vezetik. Ha bármilyen kérdésed adódna, itt megtalálhatod a választ. Rengeteg új információval fogsz gazdagodni, ha ellátogatsz a Chapter Three Blogjára. A fejlesztők írnak a felmerülő problémákról és a lehetséges megoldásokról, valamint a Drupal-lal kapcsolatos eseményekről és érdekességekről.

DesignsSquare

DesignsSquare

Igényes Drupal sminkek és widgetek a DesignsSquare kínálatában. A sminkek több változatban megvásárolhatók már 80 Dollártól. A weboldalon minden Drupal smink megtekinthető előnézeti módban, és akár azonnal meg is vásárolható.

Devel modul

Devel modul

Fejlesztés hatékonyságát növelő széles körben elterjedt modul Drupa 5-től 7-eseig. A Devel modul és az általa létrehozott blokkok engedélyezése után használatba is vehetjük is vehetjük. Néhány példa mire is jó nekünk: egy kattintással üríthetjük a gyorsítótárat, a theme developer engedélyezése után nem kell kódot turkálnunk, hogy például melyik grafikai vagy css elem hol található, közvetlenül futtathatjuk PHP kódot, azonnali nyelvváltás és még rengeteg, fejlesztésekkor igen hasznos dolog.

Dries Buytaert

Dries Buytaert

Dries Buytaert, személyes weboldala, blogja angol nyelven. Dries a Drupal tartalomkezelő rendszer alapítója, és a Drupal fejlesztői közösségi vezetője. Dries Buytaert 2001-ben publikálta a Drupal első verzióját az interneten, a CMS azóta hatalmas fejlődésen ment keresztül és mögötte álló közösség egyre jobbá népszerűbbé tette. Dries Buytaert blogjának köszönhetően számos új információval lehetünk gazdagabbak a Drupal világából.

Drupal 6 telepítése (video)

Drupal 6 telepítése (video)

Ez a videó a Drupal 6 távoli szerverre történő telepítését mutatja be Dianiska Balázs előadásában. A videóban szó van arról, hogyan töltsük le a Drupal-t, hogyan másoljuk fel a fájlokat FTP-vel, hogyan hozzuk létre az adatbázist, illetve hogyan állítsuk be az időzített feladatokat, és a htaccess fájl egy igen hasznos módosításáról is szó esik.

Tuti menü