Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Drupal CMS linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Global - Négyesi [3. oldal]
részletek »

Drupal CMS képes leírás: Global - Négyesi [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: drupal.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 81 db
Global Redirect

Global Redirect

A Drupal alapbeállítási lehetőségei közé tartozik a rövid webcímek beállítása. Amikor ezt megtesszük a közölt tartalmak mindkét webcímen elérhetők lesznek, ami a keresők szempontjából duplikált tartalomnak számítanak. A Global Redirect modul ezt a problémát oldja meg automatikus 301 redirect átirányításokkal. A korábbi url-eket átirányítja a beszédes, alias-al rendelkező url-ekre. Egyéni vagy rövid webcímek és a Pathauto modul használata esetén erősen ajánlott a telepítése.

Hajas Tamás blogja

Hajas Tamás blogja

Hajas Tamás (thamas) blogja főleg web(fejlesztés)ről - leginkább Drupalról -, ritkábban gitárról, és néha DTP-ről. Ezen a webhelyen Hajas Tamás a kedvteléseivel foglalkozik. Leginkább a webbel, kiadványszerkesztéssel és gitáros dolgokkal.

Hasznos tippek és segédletek

Hasznos tippek és segédletek

A weboldalon hasznos tippeket és segédleteket találunk pl.: 6-os Drupal modulok fejlesztéséhez és a korábbi verziókhoz is egyaránt. A Drupalon kívül PHP programozási ötleteket meríthetünk és trükköket leshetünk el. A honlap kitér még más CMS rendszerektől kezdve a MySQL-re és egyéb érdekességekre.

Hogyan kell Drupalt telepíteni?

Hogyan kell Drupalt telepíteni?

A Drupal az egyik legismertebb ingyenesen használható tartalomkezelő rendszer (content management system, cms). Megfelelő jogosultságok birtokában a telepítés általában negyed óra alatt elvégezhető, a rendszerhez pedig számos ingyenesen alkalmazható kiegészítő modul tölthető le. A Drupal egyik legnagyobb ereje a köré épülő aktív fejlesztői közösségben rejlik, ennek köszönhetően számos funkció érhető el ingyenesen, így a weboldaladat percek alatt tudod új lehetőségekkel bővíteni. Ha szeretnéd új felületet (layout, smink) feltenni az oldaladra, olvasd el a Hogyan kell Drupal sminket telepíteni című cikkünket is!

Hojtsy Gábor

Hojtsy Gábor

Az interneten Goba néven is ismert Hojtsy Gábor, Weblabor egyik vezéralakjának a Nemzetközi PHP és tartalomkezeléssel foglalkozó konferenciák előadójának, a magyar Drupal fordítási csoport vezetőjének blogja.

Honlapkészítés 6 lépésben

Honlapkészítés 6 lépésben

A GoMediaZine cikkjének szerzője, Sean Hodge egy hat lépéses útmutató segítéségével mutatja be, hogy hogyan készítette el a Killer Band együttes weboldalát, Drupal 5.7-es tartalomkezelővel. Az Adobe Illustrator-os grafikai tervezéstől a Drupal sminkelésen át a kész weboldalig.

Hosszu Kálmán

Hosszu Kálmán

Hosszu Kálmán szakmai blogja, A blogban elsősorban a Drupal CMS, PHP és jQuery tapasztalatairól és megoldásairól számól be. A webes fejlesztő 2007 óta foglalkozik a Drupallal, fejlesztési munkái többnyire Drupal-ban készülnek.

JQuery

JQuery

jQuery is a fast and concise JavaScript Library that simplifies HTML document traversing, event handling, animating, and Ajax interactions for rapid web development. jQuery is designed to change the way that you write JavaScript.

jQuery WebDesignereknek

jQuery WebDesignereknek

A WebDesignerWal cikkje 10 vizuális oktatóanyagot, segédletet tartalmaz, melyeket weboldal tervezőknek valamint azoknak szántak, akik még újak a témában. Segítséget nyújt abban, hogyan alkalmazzunk Javascript effekteket jQuery-vel.

Hirdetés
Külföldi oldalak Drupal alapokon

Külföldi oldalak Drupal alapokon

Külföldi weboldalak gyűjteménye, amik a Drupal CMS-t választották. Láthatóan nagyobb és igen népszerű portálok motorjául is a Drupal-t választották. Néhány példa: A Yahoo, az MTV (Music TeleVison), a NATO, IBM és a Sony is a Drupal rendszert használja.

Laurence Mercer webdesigner

Laurence Mercer webdesigner

Laurence Mercer szabadúszó webdesigner, drupal smink specialista angol nyelvű blogja. A blog fő támája Drupal, illetve a Drupal sminkelés. A blog gyakorlati megközelítéssel mutat be néhány trükköt és hasznos megoldást egy-egy adott felmerülő kérdésre és feladatra, érintve a PHP-t és a JavaScript-et.

Learning jQuery

Learning jQuery

A Learning jQuery egy több szerkesztő által vezetett blog, melyen jQuery tippeket és trükköket leshetsz el, hasznos útmutatókkal és demókkal szolgál nekünk. A blogon van oktatóanyag és segédlet a különböző tudás szintekhez, melyek a felső menüpontokban kiválaszthatók attól függően, mennyire is ismerjük a jQuery-t.

Lullabot videók

Lullabot videók

The Lullabot Drupal Podcast, our daily interview snippets - Drupal Voices, our periodic videocasts, or everything. Just choose your favorite podcast-listening application or service and click away! Lullabot Podcasts - Audio and Video.

Magyar Drupal Kézikönyv

Magyar Drupal Kézikönyv

Kézikönyvünk célja a Drupal tartalomkezelő rendszer bemutatása éppúgy, mint mélységeinek tárgyalása. Megközelítésünk időnként speciálisan magyar, hiszen a nyelvi támogatás és a nyelvi funkciókat jól kiegészítő modulok bemutatása is fókuszba kerül, ha magyar felhasználásról van szó.

minőségi drupal CMS weboldal készítés

minőségi drupal CMS weboldal készítés

Weboldal készítés drupal tartalomkezelő rendszerrel. A tartalomkezelő rendszerek közül munkánk során gyakran használjuk a drupalt. Magyar nyelvű, könnyen kezelhető és szeretik ügyfeleink is. A weboldal készítés sokat fejlődött az elmúlt évben és ebben a drupalnak is nagy szerepe volt. A weboldal készítés ma már sokkal egyszerűbb a cégeknek.

Nagy Gusztáv

Nagy Gusztáv

Ahogy magáról vallja, 'Jézus Krisztus területi képviselője, férj, négy gyermekes családapa, tanszéki mérnök, webfejlesztő'. Nagy Gusztáv a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán oktat webfejlesztést illetve programozást. Webes tartalomkezelő rendszerek hasznos jegyzetének írója, a Drupal tartalomkezelő magyar honlapján a fórum aktív tagja.

Négyesi Károly

Négyesi Károly

Négyesi Károly a Drupal CMS (Content Management System, magyarul tartalomkezelő) egyik fejlesztőjének, a Magyar Drupal fórumának egyik adminisztrátorának angol nyelven elérhető oldala. Négyesi Károly aktív résztvevője volt 2004-ben a Drupal tartalomkezelő magyar honlapjának elindításában. 2005 és 2006 között a Drupal biztonsági csapatát vezette, amelynek jelenleg is tagja.

Tuti menü