Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leírások, segédanyagok képes leírás - Drupal CMS.tlap.hu
részletek »

Leírások, segédanyagok - Drupal CMS.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: drupal.tlap.hu » Leírások, segédanyagok
Keresés
Találatok száma - 14 db
A Drupal alapjai (video)

A Drupal alapjai (video)

Kurucz István előadásában egy gyakorlati példán keresztül bemutatásra kerül a Drupal 6-os verziójának telepítése és a tartalom kezelő rendszer használatbavétel kezdeti lépései. A CMS letöltésétől az új sminkig mutatja be a Drupal alapjait. A videóban frissítés és külső modul hozzáadás és beüzemelés is látható.

API referencia

API referencia

Welcome to the Drupal developer's documentation. Newcomers to Drupal development should read the conceptual information provided in the 'Components of Drupal' section, and then proceed to examine one of the heavily-documented example modules below. The examples are fully-functioning Drupal modules, so you can download them from the contributions repository and alter them as you experiment.

Drupal 6 telepítése (video)

Drupal 6 telepítése (video)

Ez a videó a Drupal 6 távoli szerverre történő telepítését mutatja be Dianiska Balázs előadásában. A videóban szó van arról, hogyan töltsük le a Drupal-t, hogyan másoljuk fel a fájlokat FTP-vel, hogyan hozzuk létre az adatbázist, illetve hogyan állítsuk be az időzített feladatokat, és a htaccess fájl egy igen hasznos módosításáról is szó esik.

Drupal 7

Drupal 7

Könnyebb használni és hatékonyabb, mint valaha. A Drupal 7 könnyebben használható, sokkal rugalmasabb és jobban skálázható. Érdemes a Drupal 7 frissített dokumentációjával kezdeni: - A Drupal 7 telepítése - Frissítés 6-os verzióról - API Dokumentáció.

Drupal 7 alapismeretek könyv

Drupal 7 alapismeretek könyv

Nagy Gusztáv Drupal 7 alapismeretek elektronikus könyve a Drupal 6 alapismeretek könyv jelentősen átdolgozott, és a Drupal 7-es verziójához illesztett változata. A szerző weboldaláról közvetlen letölthető/nyomtatható a 370 oldal terjedelmű segédanyag, melynek szakmai lektora Palócz István. A Drupal 7 alapismeretek kiadvány létrejöttét az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftver Pályázat 2011 keretében támogatta. A könyvre a Nevezd meg! - Így add tovább! 3.0 licenc feltételei érvényesek.

Drupal mozikönyv

Drupal mozikönyv

A Drupal Mozikönyv célja, hogy gyakorlati példákon keresztül vezesse be a nézőjét a Drupal rendszer használatába. A telepítési útmutatótól kezdve az egyszerű céges weboldal létrhozásán keresztül egy hírportál elkészítéséig mutatja be videós példákon keresztül. Tanár úr kérem Informatika oktatási portál.

DrupaLove videos

DrupaLove videos

A DrupaLove Drupal sminkek és videók oldalán segédletek és hasznos videók találhatók 5-ös, 6-os és 7-es Drupal-hoz és moduljaihoz. Videók kezdőknek és tapasztaltabb felhasználóknak egyaránt. A különböző modulok használatától és beállításától kezdve sminkelési tipppek és különböző előadások tekinthetők meg az oldalon.

Hasznos tippek és segédletek

Hasznos tippek és segédletek

A weboldalon hasznos tippeket és segédleteket találunk pl.: 6-os Drupal modulok fejlesztéséhez és a korábbi verziókhoz is egyaránt. A Drupalon kívül PHP programozási ötleteket meríthetünk és trükköket leshetünk el. A honlap kitér még más CMS rendszerektől kezdve a MySQL-re és egyéb érdekességekre.

Hogyan kell Drupalt telepíteni?

Hogyan kell Drupalt telepíteni?

A Drupal az egyik legismertebb ingyenesen használható tartalomkezelő rendszer (content management system, cms). Megfelelő jogosultságok birtokában a telepítés általában negyed óra alatt elvégezhető, a rendszerhez pedig számos ingyenesen alkalmazható kiegészítő modul tölthető le. A Drupal egyik legnagyobb ereje a köré épülő aktív fejlesztői közösségben rejlik, ennek köszönhetően számos funkció érhető el ingyenesen, így a weboldaladat percek alatt tudod új lehetőségekkel bővíteni. Ha szeretnéd új felületet (layout, smink) feltenni az oldaladra, olvasd el a Hogyan kell Drupal sminket telepíteni című cikkünket is!

Hirdetés
Lullabot videók

Lullabot videók

The Lullabot Drupal Podcast, our daily interview snippets - Drupal Voices, our periodic videocasts, or everything. Just choose your favorite podcast-listening application or service and click away! Lullabot Podcasts - Audio and Video.

Magyar Drupal Kézikönyv

Magyar Drupal Kézikönyv

Kézikönyvünk célja a Drupal tartalomkezelő rendszer bemutatása éppúgy, mint mélységeinek tárgyalása. Megközelítésünk időnként speciálisan magyar, hiszen a nyelvi támogatás és a nyelvi funkciókat jól kiegészítő modulok bemutatása is fókuszba kerül, ha magyar felhasználásról van szó.

Simítások a frissen telepített rendszeren

Simítások a frissen telepített rendszeren

Telepítést követően, amikor első alkalommal megtekintjük a webhely adminisztrációs oldalát, biztosan egy figyelmeztetés fogad majd bennünket. Ez figyelmeztet arra, hogy még nincs minden rendben a Drupal webhelyünk beállításával. Ebben az esetben kattintsunk az állapot felmérését lehetővé tevő linkre! A leírás segítségével megtudhatjuk, mik azok a beállítási lehetőségek, amiket érdemes a telepítést követően megtenni.

Upgrading Drupal 5 to 6

Upgrading Drupal 5 to 6

A lot of people are having difficulty in upgrading from Drupal 5 to Drupal 6; this post tries to address this step by step. It attempts to put into words what this Drupal upgrade tutorial shows in video format, and add more information.

Webes tartalomkezelő rendszerek

Webes tartalomkezelő rendszerek

A jegyzet hasznos lehet minden kezdő számára, és azoknak is akik járatosabbak már más CMS-rendszerben, de a Drupal alapjaival szeretnének megismerkedni. A Webes tartalomkezelő rendszerek 1.0 című jegyzet az általános webes és irodai alkalmázások és a html nyelv alapszintű ismeretét feltételezi. Nagy Gusztáv tanár úr jegyzetét elsősorban a GAMF Karán tanuló hallgatóknak szánta, a jegyzet árára vontakozó információ megtekinthető a weboldalon.

Tuti menü